WSZYSTKIE SKŁADNIKI
- 1 woreczek mieszanki Toscana mix firmy Eisberg
- 400 g wątróbki drobiowej
- 1 średnia cebula
- starta skórka z cytryny
- garść ziaren granatu
- oliwa z oliwek do smażenia
- sól, pieprz, kminek
DRESSING
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- sok z 1 cytryny
- sól, pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Drobno pokroić cebulę i usmażyć ją na odrobinie oliwy z oliwek.
- Dodać wątróbkę drobiową i dusić na wolnym ogniu przez 10 minut.
- Zdjąć pokrywkę i smażyć tak przez kolejne 5 minut.
- Przyprawić wątróbkę solą, pieprzem i kminkiem.
- Wymieszać oliwę z oliwek z sokiem z cytryny, szczyptą soli i odrobiną świeżo zmielonego pieprzu.
- Umieścić w misce mieszankę Toscana mix a następnie polać ją przygotowanym dressingiem.
- Ułożyć na wierzchu kawałki wątróbki.
- Całość posypać startą skórką cytryny i ziarnami granatu.
Grupa Eisberg z siedzibą w Zurychu w Szwajcarii to jeden z liderów w Europie i numer jeden w Szwajcarii i Europie Wschodniej w zakresie produkcji świeżych mieszanek sałat typu convenience, warzyw i owoców. Firma posiada cztery zakłady produkcyjne w Szwajcarii, po jednym w Polsce, Austrii, Rumunii i na Węgrzech. Zakład zlokalizowany w Legnicy zaopatruje partnerów handlowych w kraju, ale także w Niemczech, Czechach i na Słowacji. Klientami Eisberg Polska są największe sieci handlowe oraz gastronomiczne.
Inne artykuły o podobnej tematyce
- Jak smakuje jesień: te warzywa włącz do swojego menu
- Zupa krem z sałaty lodowej i warzyw z rosołu „Złota jesień”
- Szakszuka z mieszanką sałat
- Menu na home office – jak odżywiać się z głową pracując zdalnie?
- Kuchnia z pomysłem, czyli kulinarne triki na święta
- Warstwowa sałatka od marki Eisberg