Sałatka z wątróbką drobiową i granatem

WSZYSTKIE SKŁADNIKI

  • 1 woreczek mieszanki Toscana mix firmy Eisberg
  • 400 g wątróbki drobiowej
  • 1 średnia cebula
  • starta skórka z cytryny
  • garść ziaren granatu
  • oliwa z oliwek do smażenia
  • sól, pieprz, kminek

DRESSING

  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • sok z 1 cytryny
  • sól, pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  1.  Drobno pokroić cebulę i usmażyć ją na odrobinie oliwy z oliwek.
  2.  Dodać wątróbkę drobiową i dusić na wolnym ogniu przez 10 minut.
  3.  Zdjąć pokrywkę i smażyć tak przez kolejne 5 minut.
  4.  Przyprawić wątróbkę solą, pieprzem i kminkiem.
  5.  Wymieszać oliwę z oliwek z sokiem z cytryny, szczyptą soli i odrobiną świeżo zmielonego pieprzu.
  6. Umieścić w misce mieszankę Toscana mix a następnie polać ją przygotowanym dressingiem.
  7. Ułożyć na wierzchu kawałki wątróbki.
  8. Całość posypać startą skórką cytryny i ziarnami granatu.

Grupa Eisberg z siedzibą w Zurychu w Szwajcarii to jeden z liderów w Europie i numer jeden w Szwajcarii i Europie Wschodniej w zakresie produkcji świeżych mieszanek sałat typu convenience, warzyw i owoców. Firma posiada cztery zakłady produkcyjne w Szwajcarii, po jednym w Polsce, Austrii, Rumunii i na Węgrzech. Zakład zlokalizowany w Legnicy zaopatruje partnerów handlowych w kraju, ale także w Niemczech, Czechach i na Słowacji. Klientami Eisberg Polska są największe sieci handlowe oraz gastronomiczne.

www.eisberg.pl


Inne artykuły o podobnej tematyce