Zupa cebulowa, czyli potrawa tradycyjna w kuchni francuskiej, zazwyczaj przyrządzana jest z wywaru mięsno-warzywnego i z dodatkiem smażonej na maśle cebuli. Lekko słodką, delikatną w smaku zupę cebulową smakuj szczególnie w sezonie jesienno-zimowym, bo nic tak dobrze nie rozgrzewa jak wywar z dodatkiem cebuli.

Ilość porcji: 3

Czas przygotowania: 27 min

Poziom: łatwy

Składniki

  • 5 g Przyprawa w płynie MAGGI
  • 3 łyżeczek WINIARY Rosół z kury w kontenerku
  • 3 Cebula
  • 3 łyżek Masło
  • 3 łyżek Białe wino
  • 1 szczypta Sól

Przygotowanie

  1. Cebulę obierz, pokrój w półplasterki. Zeszklij na patelni
    na rozgrzanym maśle.
  2. Rosół przygotuj wg przepisu na opakowaniu.
  3. Do Rosołu dodaj cebulę i wino. Gotuj 10 minut.
  4. Dopraw solą i Przyprawą w płynie. Zupę podawaj z
    grzankami.

Inne artykuły o podobnej tematyce


Chcemy, by to co najbardziej potrzebne zawsze było pod ręką. Wychodząc z takiego założenia powstał Rosół z kury w kontenerku , czyli smak tradycyjnego rosołu w innowacyjnym opakowaniu. Charakteryzuje się łatwością w użyciu, wygodą i lekkością.