Składniki:
- 150 g szynki masarza Masarnia u Józefa
- 150 g tartej mozzarelli
- 2 placki tortilli
- 4 łyżki majonezu
- papryczka chilli
- 2 łyżki ketchupu
- suszone oregano
Sposób przygotowania:
- Majonez mieszamy z ketchupem.
- Papryczkę chilli drobno kroimy, dodajemy do sosu.
- Placki tortilli smarujemy sosem, posypujemy tartym serem i oregano. Układamy pokrojoną na kawałki szynkę.
- Tortille zwijamy w ciasny rulon.
- Zawijamy w folię aluminiową i wkładamy na 30 minut do zamrażalnika (aby ułatwić krojenie).
- Po wyjęciu z zamrażalki za pomocą ostrego noża kroimy tortille w plasterki o grubości ok. 2–3 cm.
- Ślimaczki przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
- Zapiekamy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 10–15 minut.