Oto prosty przepis na doskonałe przyjęcie w domu: najbliżsi wokół nas, dobra muzyka, szampański humor i oczywiście pyszne przekąski – takie jak kruche babeczki z pastą ze słonecznika z pomidorami Lovege.

Past ze słonecznika z pomidorami Lovege to naturalny produkt w 100% pochodzenia roślinnego. Nie zawiera sztucznych dodatków czy ulepszaczy smaków. Jest produktem bezglutenowym. Dostarcza cennych składników odżywczych, takich jak tiamina (witamina B1), witamina E oraz błonnik. Można z nią przygotować pyszny farsz do kruchych babeczek. Może być też stosowana jako przystawka, smarowidło do pieczywa lub jako składnik dipów do ryb i warzyw. Znakomicie smakuje z pieczywem chrupkim Sante lub waflami ryżowymi Sante.

Kruche babeczki z pastą ze słonecznika

Składniki na 25 babeczek

  • 2 opakowania Pasty ze słonecznika z pomidorami Lovege
  • ½ kg mąki
  • 20 dag masła
  • 2 jajka
  • sól
  • 1-2 łyżki śmietany 18% do zagniecenia
  • świeży rozmaryn
  • pieprz czerwony do dekoracji

Przygotowanie

Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy masło i siekamy razem z solą i jajkami. Całość szybko zagniatamy i wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny. Ciasto na babeczki cienko rozwałkowujemy i wylepiamy nim foremki na babeczki, następnie nakłuwamy widelcem dziurki. Nasze babeczki wkładamy do rozgrzanego do 160°C piekarnika i pieczemy przez ok. 20 minut. Ostudzone babeczki faszerujemy naszą pastą słonecznikową, dekorujemy odrobiną świeżego rozmarynu i czerwonego pieprzu.


Inne artykuły o podobnej tematyce