Przepisy – Garnuszek kapusty kiszonej na ostro

Ilość porcji: 3

Czas przygotowania: 82 min

Poziom: łatwy

Składniki

  • 1 opakowanie WINIARY POMYSŁ NA… gulasz
  • paprykowy
  • 300 g Wieprzowina surowa
  • 400 g Kapusta Kiszona
  • 300 g Ziemniaki
  • 1 łyżka Olej
  • 50 g Boczek
  • 3 plastrów Chleb tostowy pełnozairnisty
  • 50 g Ser edamski
  • 1 Cebula

Przygotowanie

  1. Wieprzowinę umyj, osusz papierowym ręcznikiem i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i pokrój w krążki. Kapustę kiszoną odsącz.
  2. Ziemniaki umyj, obierz i pokrój w kostki ok. 2×2 cm.
  3. W garnku żaroodpornym rozgrzej olej. Podsmaż na tym mięso, cebulę i boczek w kostkach. Dodaj kapustę kiszoną i kostki ziemniaków, podsmaż.
  4. Dolej 300 ml wody i wsyp WINIARY POMYSŁ NA… gulasz, doprowadź do wrzenia. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez około 35 minut.
  5. Z pieczywa tostowego usuń skórkę, pieczywo pokrój w kostkę.
  6. Kostką i serem posyp potrawę i zapiekaj w piekarniku przez około 10 minut (termoobieg 170°C).

Inne artykuły o podobnej tematyce