Babka z majonezem i adwokatem to oryginalne zestawienie smaków, które pokochasz! Odkryj jedyne w swoim rodzaju połączenie tradycyjnego smaku Majonezu Dekoracyjnego WINIARY z wykwintnym adwokatem! Babka jest pyszna i prosta w przygotowaniu, na pewno przypadnie do gustu całej rodzinie!

Ilość porcji: 16
Czas przygotowania: 87 min
Poziom: łatwy
Składniki
- 5 łyżek Majonez Dekoracyjny WINIARY
- 2 łyżeczek Proszek do pieczenia
- 125 g Mąka pszenna
- 125 g Mąka ziemniaczana
- 220 g Cukier puder
- 1 szklanka Likier jajeczny
- 5 Jajko
- 5 kropli Napoje, mix napojów, OWSA QUAKER,
- GATORADE, aromat pomarańczowy, proszek
- 1 łyżka Masło
- 1 łyżeczka Mąka pszenna
- 150 g Cukier puder
- 6 płaskich łyżek Likier jajeczny
Przygotowanie
- Mąki z proszkiem do pieczenia przesiej do miski, dodaj
cukier puder i pozostałe składniki. Miksuj na najwyższych
obrotach 1-2 minuty. - Formę keksówkę (35cm x 12) posmaruj masłem i posyp
mąką. - Przelej ciasto do formy i wstaw do piekarnika
nagrzanego do 175°C. Piecz 60 minut. - Przygotuj lukier: cukier puder utrzyj z likierem jajecznym.
- Wyjmij z piekarnika i pozostaw na 5 minut w formie,
następnie wyjmij babkę i ją polukruj .