Przepisy – Babka z majonezem i adwokatem

Babka z majonezem i adwokatem to oryginalne zestawienie smaków, które pokochasz! Odkryj jedyne w swoim rodzaju połączenie tradycyjnego smaku Majonezu Dekoracyjnego WINIARY z wykwintnym adwokatem! Babka jest pyszna i prosta w przygotowaniu, na pewno przypadnie do gustu całej rodzinie!

Ilość porcji: 16

Czas przygotowania: 87 min

Poziom: łatwy

Składniki

  • 5 łyżek Majonez Dekoracyjny WINIARY
  • 2 łyżeczek Proszek do pieczenia
  • 125 g Mąka pszenna
  • 125 g Mąka ziemniaczana
  • 220 g Cukier puder
  • 1 szklanka Likier jajeczny
  • 5 Jajko
  • 5 kropli Napoje, mix napojów, OWSA QUAKER,
  • GATORADE, aromat pomarańczowy, proszek
  • 1 łyżka Masło
  • 1 łyżeczka Mąka pszenna
  • 150 g Cukier puder
  • 6 płaskich łyżek Likier jajeczny

Przygotowanie

  1. Mąki z proszkiem do pieczenia przesiej do miski, dodaj
    cukier puder i pozostałe składniki. Miksuj na najwyższych
    obrotach 1-2 minuty.
  2. Formę keksówkę (35cm x 12) posmaruj masłem i posyp
    mąką.
  3. Przelej ciasto do formy i wstaw do piekarnika
    nagrzanego do 175°C. Piecz 60 minut.
  4. Przygotuj lukier: cukier puder utrzyj z likierem jajecznym.
  5. Wyjmij z piekarnika i pozostaw na 5 minut w formie,
    następnie wyjmij babkę i ją polukruj .