Przepis – Sałatka z ciecierzycą, kaszą gryczaną i migdałami

Wszystkie składniki

  • 1 opakowanie Rukoli mytej Eisberg
  • 1 szklanka ciecierzycy
  • 1 szklanka kaszy gryczanej (przechowywane przez 1-2 godziny w wodzie lub miękko przegotowanej),
  • 1 garść migdałów (uwodnione 6-8 godzin)
  • 1 garść granatu
  • 1 łyżka oliwy z oliwek


Sposób przygotowania

  1. Ugotuj ciecierzycę oraz kaszę gryczaną.
  2. Dobrze aby kasza gryczana była przechowywana przez 1-2 godzin w wodzie.
  3. Migdały namocz i trzymaj w wodzie od 6-8 godzin.
  4. Na talerz wysyp już umytą rukolę.
  5. Dodaj ciecierzycę, kaszę gryczaną oraz migdały.
  6. Całość polej oliwą z oliwek i udekoruj ziarnami granatu.

Inne artykuły o podobnej tematyce