Przepis na jajka faszerowane w skorupkach z awokado i pastą z pestkami słonecznika

Genialny przepis na faszerowane jajka, które zachwycą oryginalnym smakiem i wspaniałym wyglądem. Świetnie nadają się na każdą okazję – sprawdzą się zarówno w codziennym, jak i świątecznym menu. Proponowane danie ma same zalety – jest proste w przygotowaniu, przyrządzane jest z samych wartościowych składników, a do tego jest niezwykle efektowne. Śmiało można serwować je nawet wymagającym gościom, z pewnością podbije podniebienia miłośników tradycyjnej i wegetariańskiej kuchni. Czas przygotowania to zaledwie 30 minut.

Składniki

  • 8-10 jajek
  • 2 opakowania Pasty z pestkami słonecznika z suszonymi pomidorami i bazylią Well Well
  • 1 awokado
  • sok z 1/2 cytryny
  • pęczek rzodkiewek
  • świeża rzeżucha lub kiełki – np. pora lub rzodkwi
  • pieprz, sól

Czas przygotowania 30 min
Liczba porcji 4-5 porcji


produkt wykorzystany w przepisie

Pasta z pestkami słonecznika, suszonymi pomidorami i bazylią marki Well Well to fuzja smaków i włoskich aromatów zamknięta w oryginalnej paście, która wzbogaci codzienne menu miłośników zdrowej, smacznej i wartościowej kuchni. Pasta Well Well jest bliska naturze, nie zawiera konserwantów sztucznych dodatków, ani składników pochodzenia zwierzęcego. Jej roślinny skład sprawia, że śmiało mogą sięgać po nią wegetarianie, weganie, ale również zwolennicy tradycyjnej diety.
Pasta z pestkami słonecznika, suszonymi pomidorami i bazylią Well Well to nie tylko inspirujący smak, ale także źródło wartości odżywczych oraz błonnika wspomagającego prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego organizmu. Jednym z podstawowych składników pasty jest słonecznik – ziarno bogate odżywczo zawierające witaminy A, C, E, B6, a także minerały takie jak magnez, wapń, żelazo, potas, sód oraz cynk. Pasta daje mnóstwo możliwości kulinarnych, można ją wykorzystać na wiele sposobów zarówno w prostych potrawach na zimno, jak i w nieco bardziej wymagających daniach na ciepło. W pyszny sposób urozmaica kanapki zastępując tradycyjne pasztety i serki. Wzbogaca farsze, sosy, dipy, podbija smak kremowych zup, sałatek, surówek, placków i zapiekanek. Może być także atrakcyjnym dodatkiem do krakersów, paluszków, krojonych warzyw i wielu innych smakowitych dań i przekąsek.

www.well-well.eu