Przepis – Makaron z krewetkami i suszonymi pomidorami w paskach w oleju z ziołami

Składniki:

  • 200g makarony typu tagliatelle
  • 200g mrożonych krewetek
  • natka pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 papryka chilli
  • 20g masła
  • 2 łyżki oliwy
  • pomidorki koktajlowe
  • Suszone pomidory w paskach w oleju z ziołami OLE!
  • sól, pieprz


Wykonanie:

  1. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
  2. Krewetki rozmrażamy i płuczemy.
  3. Na patelni rozpuszczamy masło. Ząbki czosnku kroimy na cienkie plasterki wraz z papryczką
    i wrzucamy do rozpuszczonego masła. Trzymamy na ogniu stale mieszając, aby nie spalić czosnku. Wrzucamy krewetki. Smażymy około 2minuty.
  4. Po tym czasie dodajemy posiekaną natkę pietruszki, pomidorki koktajlowe oraz suszone pomidory w paskach w oleju z ziołami OLE!
  5. Smażymy jeszcze minutę. Dodajemy oliwę, ugotowany makaron i doprawiamy do smaku. Podajemy od razu.

Obraz DonMarciano z Pixabay