Bezglutenowe paszteciki z pieczarkami marynowanymi z marchewką i cebulą OLE!

Przepis na bezglutenowe paszteciki z pieczarkami marynowanymi z marchewką i cebulą.

Naleśniki:

  • 250g mąki bezglutenowej (np. miksu uniwersalnego)
  • 2 jajka
  • ok. 2 szklanki wody (wlewamy powoli, sprawdzając konsystencję)
  • 2 łyżki oleju
  • szczypta soli

Farsz:

  • ½ słoiczka pieczarkowego farszu domowego OLE!
  • 3 łyżki pieczarek marynowanych z marchewką i cebulą OLE!
  • 2 cebule
  • 200g kiszonej kapusty
  • ½ szklanki natki pietruszki

Panierka:

  • 1-2 jajka
  • bezglutenowa bułka tarta
  • olej do smażenia

Robimy farsz:
cebulkę szklimy ze szczyptą soli. Dodajemy farsz domowy OLE! i posiekane pieczarki marynowane OLE! oraz posiekaną pietruszkę. Dodajemy odrobinę soli i pieprzu. Mieszamy. Z podanych składników robimy ciasto na naleśniki, tak aby uzyskać konsystencje płynnej śmietany. Wkładamy do lodówki na min. 30 minut. Smażymy bardzo cienkie naleśniki. Jeszcze ciepłe naleśniki smarujemy farszem i składamy (najpierw zakładamy do środka dwa przeciwległe boki naleśnika, następnie zwijamy całego naleśnika zaczynając od jednej z niezłożonych części). Naleśniki maczamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy, aż uzyskamy złoty kolor panierki.